skip to Main Content

RUSYA’DA ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ

Bölümler Listesine aşağıda ulaşabileceğiniz Rusya'nın seçkin üniversitelerinde Eğitim şansı
Rusya’da üniversite
okumak isteyen öğrenciler Rusça Hazırlık Eğitim’lerini tamamladıktan sonra istedikleri bölümlerde Rusya’da lisans veya yüksek lisans eğitimlerine başlarlar. Rusya’da eğitim veren üniversitelerin her biri kendi özel bölümleriyle öne çıkmaktadır. Rusya’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin okuyacakları bölümleri hangi üniversitede okuyacakları eğitimleri açısından çok önemlidir.

Rusya’da hazırlık eğitimlerini alan öğrenciler daha sonrasında Rusça hazırlık eğitimlerini başarıyla bitirdikten sonra alacakları Rusça B1 sertifikasıyla istedikleri üniversite ve bölüme başvuru yapma şansı elde ederler.

Rusya’da en çok tercih edilen bölümler;

  • Yazılım Mühendisliği ve IT (Information Technology)
  • Genel Tıp ve Diş Hekimliği
  • İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık
  • Ekonomi ve Uluslararası Ticaret
  • Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi
  • Mütercim Tercümanlık

Eğer Rusya’da eğitim almaya karar verdiyseniz, karşınıza birçok okul seçeneği çıkacağını söylemeliyiz. Tercihinizi hangisinden yana kullanacağınız konusunda kararsız kalıyorsanız, alanında uzman danışmanlarımızdan destek talebinde bulunabilirsiniz.

Aşağıdaki tabloya göre Rusya’da üniversite bölümleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Sözel ve Eşit Ağırlık Bölümler
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
İşletme
İşletme (İngilizce)
Ekonomi
Ekonomi (İngilizce)
Uluslararası Ticaret
Hukuk
Uluslararası Hukuk
Turizm
Rus Dili ve Edebiyatı
Mütercim Tercümanlık
Tarih
Coğrafya
Felsefe
Sosyoloji
Psikoloji
Filoloji
Siyaset Bilimi
Kamu Yönetimi
Radyo ve Televizyon
Konservatuar
Halkla İlişkiler
Reklamcılık
Gazetecilik
Grafik Tasarım
Gemi Kaptanlığı
Moda Tasarım
Gümrük İşletme
Güzel Sanatlar ve Beşeri Bilimler
Beden Eğitimi
Dil Bilimi

Ön Kayıt ve Bilgi Formu

Ön Kayıt ve Bilgi Formu

CAPTCHA Resmi

Bu spam önlememize yardımcı olur, teşekkürler.

Türkiye Öğrenci Vizesi

Türkiye Öğrenci Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti, vize politikası gereği ülkeye öğrenim maksadıyla gelmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının alması gereken vize çeşidi öğrenci vizesidir. Herhangi bir şekilde öğrenci vizesi hariç diğer vizeler ile Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşlarının ülkede öğrenim görmesi imkanı bulunmamaktadır. Aynı şart vize muafiyeti kapsamında giriş yapan kişiler için de geçerlidir. Türkiye’de öğrenim görmek isteyen yabancı ülke vatandaşının ikamet ettiği ülkede bulunan Türk dış temsilciliklerine öğrenci vizesi için müracaat etmesi gereklidir. Türk dış temsilciliklere yapılacak öğrenci vizesi başvurusunun bizzat basılı belgeler ile yapılması (dosya hazırlanması) istenmektedir.

Türkiye Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenci vizesi başvuruları yurt dışında bulunan Türk temsilciliklerde yapılmaktadır. Yabancı ülke vatandaşının başvuruyu basılı belgeler ile yapması gereklidir. Türk dış temsilciliklerinden öğrenci vizesi için istenen gerekli belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • Vize başvuru formu
  • En az 1 yıl geçerli olmak üzere pasaport (Pasaportların herhangi bir şekilde yıpranmamış, yırtılmamış ve hasar görmemiş olması gereklidir. Tahrifat bulunan pasaportlar vize başvurularında geçerli sayılmamaktadır.)
  • 4 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik fotoğrafların arka fonu beyaz olmalı. Yüz, küçük bir bölümü dahi olsa herhangi bir nesne ile kapatılmamalıdır. )
  • Öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşının 18 yaş altı olması halinde ebeveynler/Veliler tarafından muvafakatname
  • Öğrenim başvurusunda bulunulan kurumdan alınan öğrenci belgesi ya da kabul mektubu
  • Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşına ait gelir tablosu ya da destekleyici olacak kişiye ait sponsorluk mektubu
  • En son mezun olunan eğitim kurumundan alınan diploma
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • Aile banka hesap özeti ya da öğrenim görmek isteyen kişiye ait öğrenci banka hesap özeti (Yeterli düzeyde para bulunması istenmektedir.)
  • Ödenmiş vize harcı dekontu

Yukarıda belirtilen belgeler tüm dünya ülke vatandaşları için istenen ortak evraklardır. Türk dış temsilcilikleri vize başvurusu yapan yabancı ülke vatandaşından yukarıdaki belgelere ek olarak yeni belgeler talep edebilir. Bu nedenle vize başvurusunda bulunmadan önce ilk olarak ikametiniz içerisinde yer alan bir Türk dış temsilciliği ile irtibat kurmanızdır. Türk dış temsilcilikleri sizi konular hakkında yönlendirecektir. Türkiye öğrenci vizesi için talep edilen tüm evrakların hazırlanmasından sonra internet üzerinden online olarak almış olduğunuz randevuya katılmanız gereklidir. Randevu tarihinizde Türk dış temsilciliklerinde bulunmalısınız Randevuya herhangi bir şekilde geç kalmanız ya da hiç gitmemeniz halinde vize başvurunuz iptal edilebilir. Bu nedenle mağduriyet yaşamamak adına randevu tarihinizi dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Yaptığınız öğrenci vizesi başvurusunun onaylanmasının ardından pasaportunuza bu vize Türk dış temsilcilikleri tarafından işlenecektir. Pasaportunuza vizenin işlenmesinin ardından Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.

Öğrenci Vizesi ile Türkiye’de Ne kadar Süre Kalabilirim?

Türkiye’de kalış süresi vatandaşı olunan ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Fakat vize politikası gereği son 180 gün boyunca en fazla 90 günlük kalış hakkı sağlanmaktadır. Türkiye’de öğrenci vizesi ile verile kalış süresi Türk dış temsilcilikleri tarafından verilmektedir. Bazı ülke vatandaşları için bu süre 30 gün olmakta bazıları için ise 90 gün olmaktadır. Vize kalış sürenizi başvurunuz onaylandıktan sonra öğrenebilirsiniz. Bu konu da önemli olan husus Türkiye’de öğrenim maksatlı kalışlar için verilen vize kalış süreleri yeterli değildir. Bu nedenle ülkeye giriş yaptıktan sonra Öğrenci ikamet izni başvurusu yapmanız gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni başvurusu yapmadığınız takdirde kalış sürenizin bitimine müteakip ülkeden çıkış yapmalısınız.

Öğrenci Vizesi Talep Edilmeyen Kişiler

Türkiye vize politikası gereği öğrenim maksatlı ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarından Türk dış temsilciliği tarafından onaylanmış öğrenci vizesi talep edilmektedir. Türk resmi makamları tarafından belirtilen kişiler ise bu durumdan muaf olabilmektedir. Öğrenci vizesi talep edilmeyen yabancı ülke vatandaşları aşağıda belirtilmiştir.

  • 5203 Sayılı Kanun kapsamında Mavi Kart sahibi olan yabancı uyruklu öğrenciler;
  • Orta ve Yüksek Öğretimini Türkiye’de tamamlayan ve 1 yıldan fazla ara vermemek şartı ile lisans ve/veya yüksek lisans eğitimine başlayan yabancı uyruklu öğrenciler;
  • Türkiye’de çalışma izni ya da ikamet izni ile yasal olarak ikamet eden kişilerin çocuğu olan yabancı uyruklu öğrenciler;
  • Türkiye’de bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup, daha önce öğrenci vizesi alan ve öğrenim maksatlı ikamet izni ile ikamet eden yabancı ülke vatandaşı öğrencilerin ara vermeden bölüm değişikliği yaptığı hallerde kendilerinden Türkiye öğrenci vizesi talep edilmemektedir.
This Post Has 0 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top